Qiantang Town, Quanzhou County: "Drie gids" werkrecht bevordert de prestatiebeoordeling

Qiantang Town, Quanzhou County: "Drie gids" werkrecht bevordert de prestatiebeoordeling

In de afgelopen jaren is in Qiantang Town, Qitang Town, Quanzhou County, uitgebreid, multi-dimensionale prestatiemanagementbenadering, via de "drie-lead" -werkwijze, opgewonden, opgewonden, verbeterde effectiviteit, en bevordert wetenschappelijk, gestandaardiseerd en institutioneel prestatiebeoordeling.

Versterking van het leiderschap van de organisatie en het uitvoering van "stuurwiel". Verschillende partij- en overheidsteamvergaderingen, alle kadersconferenties, en op grote schaal verzorgde meningen van kaders en werknemers. Richten op het volledige jaar taak van werk, bepaal de prestatie-sleutelindicatoren van elke afdeling, volgens het "2021 Postverantwoordelijkheidssysteem in Pang Tang Town" om het doel taakniveau te ontbinden, de afdeling, post en het personeel, en zorg ervoor Er is een kwestie van hand op uw hand en uw schouder is verantwoordelijk. Focus op de praktijk, werk, op basis van werkprestaties, neem het volledige jaarprestatie-evaluatiesysteem op, gids kaders om de belangrijke rol van prestatiebeheer volledig te begrijpen, stevig vast te stellen een uitgebreid prestatie-bewustzijn, werkverantwoordelijkheidsbewustzijn. Let op de begeleiding van de excitatie, stappen op de prestaties "Oliepoorten".

Als een belangrijke starter die het werk bevordert, gecombineerd met de daadwerkelijke ontwikkeling van de "Tang Tang Town Performance Awards Administration Management Management Maatregelen", gericht op de taken van verschillende afdelingen, stelt u een gemeenschappelijke index- en individualiteitsindicatoren, gekwantificeerde evaluatiesystemen en rijk aan Beoordelingsdimensies.

Implementeer strikt het mechanisme "Two-Way Incentive", de geavanceerde beoordeling, een briefing of award; de beoordeling is achterlijk, en het interview of de kennisgeving wordt bekritiseerd.

Pas de resultaten van de beoordeling toe aan de selectie van mensen, evaluatie-evaluatie, onderwijs en training, om kaders aan te moedigen om het werk "comfortabele cirkel" te verbreken, door het "passieve werk" in "actief werk", in de stad gevormd meer dan leren Een goede sfeer.

Standaardiseer het toezicht en het toezicht, voer de prestaties "Acceleratie" uit.

Om de volledigheid van de inspectie- en inspectieresultaten te waarborgen, wordt het op lange termijn managementmechanisme van "Regelmatige beoordelingsinspectie + leiderschapsbeheersing + trendmanagementbureau Tracking Supervision" opgericht, aandacht besteed aan procesbeheer, houden zich aan de resultaten van de dagelijkse inspectie en inspectieresultaten en jaarlijkse doelmanagementprestatie-assessment combineren en modificeren volgens de resultaten van de supervisor-feedback, verhoog de prestatie-indicatoren, waardoor de prestatiebeoordeling meer gericht is.

Geef het volledige spel aan de rol van de beoordelingsbeoordeling, let op de evaluatie van de massa’s, hecht aan het probleemgerichte, bezoek de massa’s niet regelmatig, zal de samenvatting van de informatie-analyse van het interview als richting van het toezicht en de inspectie bezoeken en onderzoek, waardoor het toezicht en inspectie en examen werken belangrijke rimpelingen. (Zhao YAQI) (Editor: Chen Lulu, Huang Wei) Delen Laat meer mensen zien.