Sociale financiering heeft in november 2.61 Trillion Yuan toegevoegd – Monetaire beleidsverergering

Sociale financiering heeft in november 2.61 Trillion Yuan toegevoegd – Monetaire beleidsverergering

Onlangs hebben de financi?le gegevens van november vrijgegeven door de Bank van China van de People’s Bank of China dat de bredere valuta (M2) het jaar-op-jaar verhoogd, en de RMB-leningen stegen met RMB. In november was de schaal van sociale financiering biljoen, 478,6 miljard yuan in dezelfde periode vorig jaar, 6,24 miljard yuan in dezelfde periode in 2019. De omvang van sociale financiering is aanzienlijk hoger dan die van november financi?le gegevens.

Een groot deel is hoofdzakelijk van overheidsobligaties en directe financiering.

"De versnelling van de uitgifte van de overheidsobligatie heeft een zekere mate van sociale financieringsgroei." Wang Yunjin, Senior Researcher in Disco Research Institute. In november is het lokale speciale schuld afgegeven ritme versneld en is de nieuwe overheidsobligaties toegevoegd aan 815,8 miljard yuan, die aanzienlijk is toegenomen van 415,8 miljard yuan uit dezelfde periode vorig jaar.

Een andere factor bij de toename van sociale financieringsschaal is de directe financiering van ondernemingen. In november verbeterde de directe financiering van ondernemingen aanzienlijk. Onder hen voegde Bondfinanciering 410,4 miljard Yuan, in hoofdzaak hoger dan het niveau van 326,4 miljard yuan vorig jaar toe; de ??financiering van de voorraad steeg met 129,4 miljard yuan, hoger dan 52,3 miljard yuan vorig jaar. Uit de sociale financieringsstructuur van november is de groei van RMB-krediet echter nog steeds zwak, als gevolg van de financieringsvraag van het bedrijf zwak. Industry-experts geloven dat deze situatie naar verwachting zal verbeteren bij de vermindering van de landing.

Onlangs, om de ondersteuning van de Economy-economie te vergroten, heeft de Centrale Bank besloten om de wettelijke stortingreserve-tarief voor een percentage punt op 15 december te verminderen. Tegelijkertijd heeft de centrale bank ook ondersteuning voor landbouw en kleine leningen verlaagd.

Het CO2-emissie-ondersteuningstool is ook gelanceerd, ondersteunend kolenreiniging en -benutting van structurele monetaire beleidstools zoals speciaal relict.

WEN-bin, hoofdonderzoeker, China MinSheng Bank, is van mening dat dit beleid de bevordering van leningen zal vergemakkelijken om de optimalisatie van de groei en leningstructuur te stabiliseren en de steun van het hoofdorgaan van de markt te vergroten en de economische werking in redelijke tussenpozen te behouden.

Wang Yunjin is van mening dat de vermindering van goedkope fondsen naar het banksysteem naar verwachting hun diensten entiteiten zal verbeteren.

De langetermijnfinanciering van de reductiebedrijf optimaliseert de fondsstructuur van financi?le instellingen en verhoogt de kredietcapaciteit van de bank.

Wang Qing, de hoofdmacro-analist van Oosterse Jincheng, is van mening dat met de continue richting van het macro-beleid, met name de vastgoedfinancieringsomgeving, en de groeipercentage van krediet- en sociale financieringsschaal in december zal naar verwachting versnellen.

Later worden de financiering van bedrijfsfinanciering en overheidsfinanciering met dubbele wielen een belangrijke garantie voor een stabiele macro-economische bediening.

(Reporter Chen Goer Jing).